El-produktion på kul gav enorme spildte mængder kølevand i 1960erne

 

Så for at begrænse de store udledninger blev der indført et kraftvarmekrav. , der skulle nyttiggøre kølevand i lokal fjernvarme.

 

I Esbjerg , hvor "Vestkraft" værket nu udfases ,har kommunen nu udsigt til en længere konflikt med "Ørsted" (tidligere DONG). Hvor man vil udnytte vindkraften på Nordsøen i lokale kommunale fjernvarmeværkers varmepumpe anlæg.

Men et kraftvarmekrav fra kultiden umuliggør den løsning, eftersom der både skal præsters elektricitet og varme. Som Ørsted tilsyneladende havde tænkt sig at udnytte.

 

Nordsø Offshore møllerne leverer nemlig elektriciteten tit over 100 procent af tiden. Og med nedlæggelse af elværket næste år i Esbjerg øjnede den kommunale fjernvarme mulighed for at holde pengene hjemme. Det bliver nu muligt , da der er blevet givet en fjernvarme dispensation, der gælder både for Esbjerg og Varde.

 

Kraftvarmekravet har betydet , at Vestjylland gennem mange år har betalt for dyrere strøm mod at levere billig fjernvarme i Esbjerg. Men efter nationaliseringen af elværkerne i 2001 så forsvandt vores penge i elsystemet og ejerskab ind i DONG. Så nu mister vi ingenting af betydnin

https://www.energy-supply.dk/article/view/721392/vejen_banet_for_en_gronnere_varme_dispensation_fra_kraftvarmekravet_i_hus.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework