8 til 9 øre per kWh fremfor 25 øre pr. kWh over flere måneder.

Prisen per kWh betaler for service, reservedele, forsikringer, afdrag på gæld og afkast til andelshavere eller aktieejere. Er afregningsprisen langt nede plejer den at nå 16 øre per kWh, så 8 til 9 øre per kWh er ekstremt lavt.

 

Elektriciteten afregnes på børsen "Noordpool" i Oslo , hvor vandkraft, atomkraft, kulkraft,vindkraft og solcellestrøm udbydes. Og efter hvad der er mest af ,presses priserne.

Når der er masser af sne i de norske fjelde , så vil vandkraftsøerne om foråret løbe over med vand og dermed trykke prisen på elektricitet. Hvis man ikke lade det løbe udenom.

 

Og når det blæser meget i Danmark så påvirkes priserne omvendt via kablerne til Norge og Sverige, derovre. De ene CO2 neutrale anlæg presser det andet.

I fremtiden med flere kabler til vore nabolande vil udveksling af overskuds elektricitet let kunne betyde permanente lavepriser i perioder. Så ikke al fremskridt er til fordel for mølleejerne.

 

Med Corona i mange lande og dermed lavere brændstofforbrug , så trykker efterspørgslen med faldende priser også hele stukturen..

 

Se også:

 

https://winddenmark.dk/nyheder/moelleejere-er-pressede-lave-elpriser

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework