De politiske partier møder nu op med "en lang række krav".

Med et fremtidigt mål på 70 procent CO2 reduktion i 2030 kommer de politiske partier, der deltager i klimaforliget med deres løsninger og visioner.

Al kulbrinte baseret aktivitet skal tilsyneladende endevendes og udfases. Herunder specielt el-sektorens forbrug af kul, olie , affaldsforbrænding og naturgas.

 

Alle partier er nu indkaldt til forhandling i Finansministeriet om regeringens klimahandlingsplan. Også De nye Borgerlige og Liberal Alliance der ikke var med til at vedtage klimaloven.

Regeringen planlægger bl.a. 2 energiøer ,affalds sektoren omlægger og kulbrinterne skal ud.

Mens de politiske partier kommer med en række mærkesager, som:

 

CO2 afgifter, genanvendelse af plastic, fremrykning af havmøller, kulstop, energisparekrav, tilskud til at skifte fra fossile kilder til grøn gas, recykling af affald, billigere strøm, CO2 fangst, atomkraft, nye produktionsformer, reduktion af drivhusgasser, grøn skattereform, omlægning til varmepumper,forbyde salg af fossile biler , mere vind og mere sol ,og meget mere.

 

Store byggeprojekter giver i udlandet og tidligere i Danmark stor afsmitning . Det så vi med Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Noget lignende vil ske med Femarn Tunnelen. Atomkraftværker ( 1970erne)og offshore vindmølleparker i Sverige , og store motorvejsbyggerier gennem tiderne.

Alle ideer er jo ikke lige gode og det økonomiske lokale afkast ikke lige synligt.

 

2 energiøer i forbindelse med store havmølleparker skal tilsyneladende producere brint til transport når efterspørgslen efter elektricitet er mættet. Hvilket er en god ide. Da energilagring er et alfa og omega for maksimal udnyttelse af naturens energi.

 

Skal vi imødekomme coronakrisen og ændre klimaaktiviteterne , så burde vi måske også igangsætte store klimatiltag , som store geotermiske projekter der henter fjernvarmen dybt op fra undergrunden . Og går vi dybt nok ned, så kan man endda lave elektricitet med jordens varme.

Derudover bygge små faldkraftværker a la Geesthacht ved Hamburg , så naturenergien kan gemmes over døgn og dage.

 

Gennemstrømningsværker i bælter og dyb. Lillebælt alene vil nok kunne dække en trediedel.

Pyrolyse af affald fremfor afbrænding o.s.v.

 

Og så langt mere vindkraft.

 

Se også:

 

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-05-26-nu-begynder-de-store-klimaforhandlinger-her-er-partiernes-krav

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework