Fusion , konkurser, opkøb og opsplitninger udvikler sig fortsat mellem møllefabrikanterne.

Engang var der 20 små vindmøllefabrikker i Danmark , så steg efterspørgslen og samtidig kom der finansierings problemer og fabrikkerne blev for små og logistikken overvældende.

Det medførte at flere slog pjalterne sammen og snart var 20 reduceret til 10 . Og 10 er nu i Danmark blevet reduceret til 2 . Nemlig Siemens og Vestas.

I udlandet er udviklingen gået ligeså . Den store efterspørgsel , det svingende marked og de voksende kapitalkrav har fået strukturerne til at krakelere . Flere har endda i konkurrencens hellige udvikling måtte se at man har bragt sig ud i konkurs lignende morads. Og har måtte frasælge og realisere for at overleve. Andre er simpelthen blevet opkøbt på falderebet.

 

Senvion en stærk indisk vindmølle fabrikant er ikke stærk mere. Engang købte de Tysklands største fabrik RePower. men væksten blev tilsyneladende for stor.

På trods af billig arbejdskraft i Østen står de nu og har fået problemer i konkurrencen.

Aktiviteter skifter hænder og opkøbes af de stærkeste.

 

Sidst har Siemens-Gamesa overtaget flere af Senvions europæiske nøgleaktiviterer. Og nu rykker Siemens-Gamesa ind på det australske marked og overtager servicemarkedet fra Senvion i Australien. Det sker i konkurrence med flere , så fortjenesten er nok ikke høj.

 

Det er en serviceaftale for den australske vindmøllepark Murra-Warra på 226 MW man nu overtager de næste 30 år fra Senvion. Om den er lukrativ vil tiden vise.

Siemens-Gamesa der er en fusion af Siemens og spanske Gamesa har nu opbygget serviceaftaler på 10.000 MW fremmedproducerede vindmøller og vokser altså fortsat.

 

De meget store kapitalkrav både til produktion og service af store anlæg udvikler sig fortsat.

 

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/720302/australsk_serviceordre_til_siemens_gamesa

 

https://www.senvion.com/global/en/

 

https://www.thehindubusinessline.com/companies/senvion-india-set-to-be-taken-over-by-saudis-alfanar/article31665225.ece

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework