Prisen og udviklingsmulighederne styrer tilsyneladende grøn innovation.

Med fortsat konkurrence fra etablerede CO2 løsninger har den grønne vej været fuld af sten og huller. Der selvom målet er i sigte i 2030 næppe nås med den nuværende udvikling.

Det vil simpelthen koste for meget for systemet at omstille til det CO2 fri. Så vi vil snart se at der ikke er penge til eller muligheder for at videreudvikle VE.

 

Men det kunne være sket. Hvis man valgte at inddrage de omkostningsfri VE løsninger.

Regeringerne i hele 20erne har hæmmet udviklingen af husstandsmøller , selvom folk stod med pengene i hånden , så kom modstanden ovenfra , sjældent fra naboer.

En simpel regelsæt ændring af hele området , der gav de gamle frie etableringsmuligheder tilbage. Og gav fuld skrue til vindmøller på 10 til 25 kW i en periode ville kunne ændre hele CO2 mønstret i det åbne land , hvor grønne løsninger kan skabes snart sagt ud af den blå luft.

 

Det skal ikke være kapitalfonde, forsikringsselskaber , banker og el-forsyningsselskaber , der har udviklingen , men almindelige mennesker , som bare vil være selvforsynende med varme og elektricitet. Men sådan er det jo blevet i dag.

De , der skabte udviklingen er blevet jaget ud af markedet. Og politikerne tror, at det er de store systemer, der leverer i fremtiden.

Måske , noget af det, men der kommer til at mangle 50 procent.

 

Varme hentet op fra undergrunden er dyrt ingeniørarbejde. Her er det prisen i udviklingen , der ikke appellerer til udviklingen. Bølgeenergi har lignende vanskeligheder med økonomien. Så hvor det er vanskeligt bør man støtte.

Det er derfor tude tosset, at man ikke presser den grønne private selvfinansierende udvikling op i gear til at begynde med.

 

Lad folk bruge lysenettet som batteri igen.

Frigiv husstandsmøller for de administrative åg.

Der behøver ikke være ekstraordinære høje afregnings penge, hvis det hele skal bruges i husholdningen. Til gengæld behøver man så ikke forstærke hele el-systemet , når også biler skal bruge af elektriciteten.

 

Men som det ser ud nu tilgodeser den grønne udvikling tilsyneladende ikke almenvældet.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework