European Energy vil opstille 3 Siemens-Gamesa vindmøller ved Blåhøj.

Udviklingen af land placeret elektricites producerende vindmøller går fortsat trægt. På trods af enormt mange brugbare arealer i Jylland, så hæmmes udviklingen politisk af både den ene og anden interesse. Finurlige undskyldninger udfaser snart det ene område snart det andet. Og har man først ødelagt mulighederne et sted, så kan det sjældent inddrages selvom præmissen var falsk.

 

Engang kunne man opstille vindmøller uden ret mange restriktioner , men så blev kommuner, amter, regioner og miljøorganisationer kørt i stilling med hundredvis af lønnede administrationer og siden cirkulærer og forordringer fra Folketing og EU. Der så har skulle bruge måneder og år gennem papirmøllen.

 

Sådan gik det også for et projekt ved Blåhøj tilbage i 2014 hvor et mølleprojekt nær grænsen til Vejle måtte sættes i bro i 2016. Ansøgeren var dengang det københavnske firma European Energy A/S , der opgav.

 

Siden er tiderne for firmaer med store vindmølleprojekter blevet lettere og European Energy , der nu har store solcelle parker og flere vindmølleparker i portefølgen blevet en vigtig økonomisk investor, og har nu fået Blåhøj projektet fundet frem igen.

 

Man søger nu om at opstille 3 Siemens-Gamesa møller på hver 6,0 MW med en totalhøjde på 167.5 meter i området ved Buelundvej nær kommunegrænsen til Vejle.

Hvor man forventer et årligt udbytte på 50.000 MWh.

 

Se også:

 

https://vafo.dk/artikel/skrinlagt-vindm%C3%B8lleprojekt-genoplives

 

https://europeanenergy.com/

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/719411/nye_energiprojekter_pa_vej

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework