Mange års vejrlig har slidt på adgangsbroen til testcentret i Nissum Bredning ved teglværket.

Mange års forsøg på at udvikle de gode bølgekraft ideer har mødt på velvilje og velvilje, men når talen kom til penge , så tavshed og tavshed. Det betød at de mange gode ideer hele tiden har måtte arbejde i et økonomisk presset udviklingsforløb.

Heldigvis fik man penge til et mindre testcenter ved Nissum Bredning , som det holdt hårdt med at få bygget. Og mange bølgekrafts modeller er sidenhen blevet i Limfjorden. Både helt små og halvskala typer.

 

Broen til test-øen blev bygget af brugte borerør fra Nordsøen. Og sådan gik det fra opgave til opgave. Man fik meget for de små penge. Så meget , at Danmark kom på udlandets bølgekrafts landkort. Og flere halvskala modeller med eksotiske navne som Wave Dragon ,Wave Plane og Wave Power prøvede i Bredningen. Siden er større modeller blevet testet bl.a. ved Hanstholm.

 

Der er stadig stor interesse for at bygge maskiner der kan omdanne havets pulserende energi til roterende elektrisk drivkraft. I Danmark satser man fortsat ikke meget på området , men det er her flere gode ideer er blevet afprøvet. Både i Nissum Bredning og i Universiteternes bølgetanke.

Meget er blevet til på privat basis og udfra store personlige omkostninger..

For det har knebet gevaldigt med sponsorater igennem årene.

 

Og nu er så adgangsbroen til testfaciliteten i Nissum Bredning slidt op . Og af sikkerhedsgrunde blevet nedtaget. Det har ikke været muligt at finde penge til en ny bro.

 

Se også:

https://waveenergy.dk

 

https://folkecenter.eu

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework