Solceller får fortsat høj bevågenhed fra investorer. Nu har fonden bag Sorø Akademi planer om at udlægge 240 hektar til formålet.

600.000 paneler planlægges at kunne levere elektricitet til 54.000 husstande i området nord for Sorø. Og det sker i en periode med dårlige VE afregningspriser.

 

Fordelen ved solcelleparker er , at der er mange paneler at fordele omkostningerne på . Så går en i stykker, så kan det sjældent umiddelbart ses på regnskabet.

De store solcelleparker er aktive i sommmerhalvåret, men ret passive i vinterhalvåret. Til gengæld er der få bevægelige dele og derfor mindre vedligehold.

 

Det er Stiftelsen bag Sorø Akademis fond , der ejer større arealer omkring Sorø , som nu vil markere en mere grøn profil med projektet. Et projekt der ønskes placeret ved Mørup nord for byen.

Ansøgning om etablering bliver i den kommende tid behandlet af Sorø Kommune.

 

Flere kommuner i Jylland har allerede etableret tilsvarende projekter. Og når man har lagt sig fast på 1850 nye møller , så er det jo også svært at finde vindmølle investerings projekter udover solenergi.

 

I følge Dagbladet Sjællandske forventer man en årsproduktion på 218 mio.kWh. Hvilket svarer til 4037 kWh per husstand. Man regner med 4000 kWh til elektricitet per husstand i Danmark.

Her er ikke varmepumpe eller lignende inklusive kun elektricitet. ( Lys tager 1000 kWh årligt).

 

Projektet skal nu vurderes og endelig godkendes af Teknisk Forvaltning i Sorø Kommune.

Så der sker nok ikke noget før 2023.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/717110/sorofond_planlaegger_solcellepark_pa_240_hektar

 

https://sn.dk/Soroe/Stiftelsen-har-planer-om-stor-solcelle-park-ved-Moerup/artikel/939336

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework