Høje Tåstrup Fjernvarme og VEKS opfører nu Danmarks største energilager.

Med en størrelse på 180 meter gange 62 meter må damvarmelagret være 6,2 meter dybt for at kunne rumme 70.000 kubikmeter vand. Hvilket er meget stort. Men Vestegnens Fjernvarmeselskab forsyner også hele det vestlige København med fjernvarme.

 

Damvarmelagret skal fungere som en buffer, der kan trækkes på løbende henover året. Man forstiller sig at lageret bliver opladet og afladet 25 til 30 gange om året. Og helt op til 90 graders varme .

Lagerkapaciteten forventes at blive 3.300 MWh termisk energi , med en op og afladnings kapacitet på 30 MW.

 

Mange byer i Europa har ikke fjernvarme, så forsøg i Danmark har stor bevågenhed. Selvom man producerer fjernvarmen alt andet end grøn , så vil udviklingen af lagerteknologi være en udvikling , der bliver meget efterspurgt i fremtiden. Flere store fonde og pengetanke har støttet projektet i Tåstrup.

 

Normalt har det været store fjernvamevækere med tilsvarende store solfanger parker , der har investeret i damvarmelagre. Nu er turen så kommet til fjernvarmesystemer med flere forskellige energileverandører fra flis drevne elværker, affaldskraftvarme værker, kulkraftværker, naturgas drevne kraftværker og lignende,

 

Så når strømmen kommer fra vindkraft, så vil man i fremtiden kunne hente varmen via det store integrerede fjernvarmenet.

 

Se også:

 

VEKS: Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S.

https:WWW.veks.dk

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/715421/forste_spadestik_til_700000_kubikmeter_varmelager

 

https://roskilde.dk/sites/default/files/fics/DAG/3884/Bilag/Referat_fra_bestyrelsesmoede_i_Veks_den_26._april_2019.pdf

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework