I kølvandet på corona pandemien stopper VESTAS en række projekter i Lem og Aarhus.

Usikkerheden på verdensmarkedet får en række danske eksportindustrier herunder Vestas til at foretage en række strategiske beslutninger. Der medfører en kraftig slankning af organisationen.

400 medarbejdere i Danmark såvel som på vindmølle producentens andre lokationer i Europa står til at miste deres job. Herunder nedlægges en fabrik i Viborg.

 

Det må være meget alvorligt eftersom koncernledelsen derudover meddeler , at man selv går 10 procent ned i løn resten af året. Det er aldrig sket før.

Med lukning af af snart sagt alle funktioner i både nabolande, Europa og på verdensmarkedet , så må det betegnes som en hård opbremsning.

 

Vestas har over 25.000 ansatte på verdensplan sammenlagt i produktion ,administration ,service og salg, heraf 4000 i Danmark. Så her reduceres der også med 10 procent.

 

Usikkerheden omkring corona virusen påvirker nu den finansielle sektor , så meget , at en række projekter holdes tilbage for en tid.

Det påvirker dog ikke årets resultat, der er bundet op på gamle kontrakter.

 

Se også:

 

https://www.dr.dk/nyheder/penge/vestas-vil-afskedige-400-medarbejdere

 

https://ing.dk/andre-skriver/vestas-vil-afskedige-400-medarbejdere-234361?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

https://www.vestas.com/en/media/company-news?n=3639268#!grid_0_content_0_Container

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework