"Corona epedemien har været et hårdt slag for verdens økonomien , det kan måles direkte på det globale CO2 udslip" skriver klimamediet Carbon Brief.

Foreløbig har man registreret et 4 procent fald i perioden mellem 2020 og 2019.. Det sættes til

1.600.000.000 tons CO2.

 

Store lande som USA,Australien, Kina , Indien har en kul lobby , der ikke ser deres erhverv nedlagt i takt med en CO2 reduktion. Her fyres dermed masser af kul , som forsyner industrien og elværkerne med energi. Og uden kul ingen stormagt. Da andre energiformer ikke er så udviklet udover olie ressourcer i USA.

Samtidig slås landene med kraftig forurening af støv , røg, CO2 og andre luftarter.

Her er Kina og Indien stærkt ramt. (de har derfor store sundhedsmæssige problemer i kulområderne).

 

Da de japanske atomreaktorer blev lukket ned øgede man importen af kul fra Australien, hvor bl.a. store kinesiske og irske arbejdsstyrker bryder "det sorte guld". Så gamle kulkraftværker kom ud af mølpose. Ellers havde der ikke været så meget elektricitet til rådighed i Japan.

 

NU er så industrien i Kina og Indien nede i gear , hvorfor kulforbruget også er mindsket. Og med Europas lukning af alt muligt vil der komme et stort dyk i energiforbruget. Som også kan sees på efterspørgslen efter råolie.

Med nedsat forbrænding af kul og olie , så vil vi efter al sandsynlighed se stor forbedring af luftkvaliteten i verden som resultat af pandemien.

Hvor de store udsving i CO2 nok først kommer de kommende måneder.

 

Se også:

 

https://winddenmark.dk/nyheder/coronavirus-resulterer-stoerste-globale-co2-fald-nyere-tid

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework