Udfasning af den to-vingede Envision på havnen i Thyborøn ,frigør testfundamentet og giver nu mulighed for en ny mega mølle.

Andelshaverne i Nissum Bredning Vind I/S ansøger nu om at opstille en ny testmølle på den ledige plads på Thyborøn Havns faciliteter efter Envisions 2 vingede mølle.

Man ønsker at opstille en 5the Siemens-Gamesa mølle på området nær land med en 7 MW vindmølle. hvor der kan afprøves en række nye teknikker.

 

De 4 offshore møller øst for Cheminova i Nissum Bredning fik f.eks. helt nye typer fundamenter. En mølle nummer 5 vil kunne bruges til at teste lagring af energien.

Problemet er bare , at placeringen efter Envision kun tillod en møllehøjde på 149,9 meter. Det er lidt i underkanten af de 4 andre, der hver ligger på 197 meter total højde.

 

Den kommende mølle søger derfor efter maksimal længder og højder, for at være på line med de allerstørste anlæg.

 

Den nye valgte mølletyper S-G 7,0MW - 154.

Hvor S-G 7.0MW­154 betyder S = Siemens.//

 

Så længe vi kan bevare udvikling og viden om vindkraft i Danmark vil verdens vindmøllefabrikker søge til vore testfaciliteter. Så det er vigtigt , at alle testmuligheder bibeholdes her. Og specielt de mellemstore møller , hvor man for mindre investeringer kan afprøve gode ideer, der sidenhen kan maximeres til megamølle størrelse.

 

Allers har vindmøllerne nu bevæget sig så højt op i størrelse , at investeringerne på området mere er til stater ,pengetanke og elværker end møllelaug og enkelteje.

 

Se også:

 

https://dagbladetstruer.e-pages.pub/titles/dagbladets/3018/publications/3981/pages/12

 

https://www.facebook.com/search/top/?q=nissum%20brednings%20vindm%C3%B8llelaug%20i%2Fs&epa=SEARCH_BOX

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework