Texas har de senere år satset benhårdt på at udvikle en grøn VE profil , der bringer landet i førerfeltet af både vindkraft og solenergi. Skriver Ing.dk. 

Kodeordet er "bærerdygtighed" , hvor en række produktionsfirmaer som slogan bruger VE kilder fra sol og vind til deres totale produktion.

 

Så jo flere vindmøller og solcelleparker der kan etableres des større procent af elektriciteten i nettet vil det være muligt at dække. Og så skal de jo helst køre når produktionen kører.

Austin Energy i Texas får allerede 65 procent af VE leverancerne , hvilket vil sige 28.800 MW.

Eller omkring 25 procent af al VE kraft i USA.

 

Men VE kommer ikke af sig selv. Solen skal skinne på anlæggenes dagside og vinden skal blæse med stor nok effekt . Så må vi med teknisk viden kunne lagre og udstrække energikilderne , så man engang når 100 procent

Vindkraften stod i 2019 for 16 procent af kraften i staten Texas. (Husk landet ligger , hvis det lå i Europa , hvor Italien og Middelhavet ligger. Så der er både rigeligt sol og vind.

Det er kun et spørgsmål om at udnytte det.)

 

Skrappe uhensigtsmæssige regler begrænser imidlertid udviklingen herhjemme . ,Og spørgsmålet er hvor længe der går før man vil og kan åbner øjnene.

I USA opkøber danske DONG nu Ørsted muligheder for at udvide vindmølleparkerne i Texas.

Det sker via et firma i Chicago , der ejer flere parker i forskellige amerikanske stater, dog flest i Texas.

 

Så Ørsted er aktiv i udlandet . Mærkeligt nok ikke i Danmark.

Hvad er det for en dagsorden ? For ørsted ejes af den danske stat.

 

Se også:

 

https://ing.dk/artikel/texas-usas-foerende-vindkraft-stat-nu-kommer-solcellerne-232999?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework