Varmepumpe monteringlille varmepumpe.

Siemens Energy har udviklet en 20MW varmepumpe til det danske marked.

En varmepumpe er ikke en primær energikilde, men en energi transportør på linie med varmt vand, brint og methan. Så det er udfra primær kilden man ser varmepumpen som et alternativ.

 

En varmepumpe opsamler varmeenergi via fordampning og siden koncentrering. Så varmen fra eks. en stor sø omdannes til varme i en mindre isoleret tank. Varmepumpen trækker med andre ord varmen ud af "ofret". Ved brug af elektricitet til koncentrerings pumpen.

Er søen med halvvarmt vand stor nok kan varmepumpen køre hele tiden . Og ikke som solfangere eller vindmøller afhængig af input fra naturen.

 

En vel udstyret varme pumpe kan derfor køre hele tiden. Lidt ligesom elvarme. Men det kræver tilstrømning af energi til varmepumpens primær kreds.

Er primærkredsen under 5 plus gader , så henter man ingenting. Og bruger en dyppekoger i installationen.

 

Siemens Energy har de sidste år udviklet og testet deres 20 MW varmepumpe i Sverige , hvor 50 anlæg nu er i drift. Pumpen på 20 MW passer til de mange mindre fjernvarmenet, der typisk kom sammen med "barmarksværkerne i 1980erne".

 

Eller som det geothermiske anlæg i Thisted, hvor varmepumpen drives af naturgas..Ligesom en varmepumpe kan være tilknyttet et elværk , hvor en masse process energi kan indgå.

En varmepumpe kræver m.a.o. drifts energi, dr hos private er elektricitet.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/member/about.html

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework