Skriver Winddenmark.dk og byder 2 nye projekter velkommen.

Landvind er 30 procent billigere end off-shore vind og samtidig forstærker møllerne hele forsyningsnettet lokalt. Noget vi får brug for når hele transportsektoren ad åre omlægges til elektricitet.

 

Ved Viborg har projektansøgere løbet hovedet mod en mur de sidste år. Faste aktører har imødegået alle ansøgninger med en sværm af klager , der tilsyneladende mere er af politisk observans end reel kæren sig om miljø og lokalitet.

Mange klagere bor langt fra de foreslåede anlæg . Ja, i følge Winddanmark var der klagere over projekter i Viborg helt fra Aarhus , København , Norge og Sydkorea.

 

De mange klager forsinker og fordyrer projekter . Og så koster det sjældent underskrivere af klager penge udover porto på brevet. Mens initiativtagerne kan tabe i op til hundredetusinder. Alt efter størrelsen af projektet og hvorlænge en forsinkelse varer. Ja, mange bliver derfor slet ikke til noget , kun udgift.

 

Efter et længere byrådsmøde blev der nu stemt om 2 projekter . der havde ventet flere år.

Første projekt var vedrørende 8 vindmøller ved Nr. Vinge på 24 MW.

Andet projekt var vedrørende 3 vindmøller ved Faldborgdalen nær Tolstrup.

 

Ganske få , der har det som en livsopgave, klager tilsyneladende om alt vedrørende grøn energi og CO2 problemerne. Her rammes vindmøller uanset hvad der foreslås.

Der må snart skulle andre politiske muskler på banen , hvis Danmark skal leve op til de opstillede mål for fremtiden.

 

Se også:

 

https://winddenmark.dk/nyheder/vindmoelletoerken-viborg-er-brudt-to-vindmoelleprojekter

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework