England vil ikke kunne leve op til nul CO2 i 2050 uden atomkraft. Skriver BBC.

Udfasning af atomkraftværker uden at bygge nyt efterlader landet i et el-kraft underskud, som vil ramme hele infrastrukturen i samfundet. Der er behov for at finde en ny finansierings model , der kan reetablere hvad der forældes.

 

Man kan ikke udelukkende satse på vejr-afhængige systemer som sol og vind som basis for al fremtidig energiforsyning, skriver de. Atomkraften overtog efter 100 procent kulkraft i 1960erne. Og det har betydet en væsentlig renere luft med langt mindre CO2. Men samtidig nedlæggelse af kul-mine-arbejdspladser .

 

Udenlandske investorer bygger p.t. i England. Heraf EDF fra Frankrig og flere kinesiske aktører ( China General Nuclear Power Corp ( CGN)), men ingen engelske. Da man siden Margareth Tatcher har tømt elsektoren for penge og ikke påbegyndt nyinvesteringer af betydning.

Så den tekniske viden tilføres ikke mere lokalt. Hvad der kritiseres stærkt.

 

Årsagen er at landet ikke har penge til så store projekter, i stedet betaler man gerne overpris for elektriciteten mange år frem. Så kineserne og franske EDF kan regne med store fortjenester de næste 50 år.

Endnu en årsag til Brixit.

 

De gamle atomkraftværker fra 1950erne og frem ligger nu hen som atomlossepladser. Hvor betonruiner fyldt med radioaktive tønder ruster i i høje udendørs stabler.

 

DONG nu Ørsted synes at tjene kassen på etablering af vindmølleparker i England(for penge de fik med fra Danmark, da elselskaberne blev krænget i 2001 ). Så vi betaler også for deres udbygning mod en klækkelig afregningspris hen over de kommende år.

 

En interessant udvikling, der næppe er holdbar.

 

Se også

 

https://www.bbc.com/news/business-51733117

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework