Trods krav om lavenergi stiger varmeforbruget trods store energikrav.

Komfort , komfort og komfort synes at gå forud for besparelser. Man vil ikke fryse i den kolde årstid og giver så termostaterne et ekstra klik. Og glemmer man så at stille tilbage, så kommer der umærkeligt et ekstraforbrug.

 

Engang var der energikrise. Ingen biler om søndagen og alle varmekilder skruet ned. De tider har man glemt . Specielt hvis man gjort en hel masse isolationstiltag indendørs. Så nogle huse er både tætte og i lavt varmeforbrug.

 

Og så er der alle de boliger, hvor der ikke er blevet gjort noget, men som fyrer ligeså kraftigt som de godt isolerede huse. Her ville lidt rockwool og glasuld gøre underværker.

Men det koster jo også penge , og de kan kun bruges en gang..

Investering i isolation var første skridt. Tilbagebetalingstiden normalt flere år.

 

Ideen var at besparelser ved første trin kunne betale andet trin og så videre. Og det gik fint sålænge fyringsolien var ret dyr, men i øjeblikket er incitamentet ikke presset af høje oliepriser. Og så sker der ikke noget.

 

Når så evnen til at spare på energien fordamper i velvære, så vil varmeforbruget naturligvis stige. Og det gør det ikke anderledes om det er olie, elektricitet eller brændeovn der er primærkilde.

Det er , hvis man vil have , hen nedadgående kurve, derfor nødvendigt med gode ideer til reduktion af varmeforbruget eller øge den alternative energiproduktion. Og satse meget mere på sol , vind og andre alternativer.

 

Det er en udfordring for klima -og energiministeren hvis udviklingen ikke vender. Så giv husstandsmøller , solceller og solfangere t et boost.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/708738/varmeforbruget_stiger_trods_krav_om_lavenergi?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

https://ing.dk/artikel/varmeforbruget-stiger-trods-krav-lavenergi-233237

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework