Planerne om bygning af Danmarks største havvindmøllepark forsinkes administrativt.

Mens man udadtil fokuserer på mere grøn energi , så ligger der tilsyneladende en anden dagsorden hos de myndigheder , der skal forberede og udvikle myndighedsbehandlingen og implementeringen af projektet.

 

Grøn energi er altså noget der tilsyneladende ikke har 100 procent prioritet , når alt kommer til .

For selvom man allerede har stor erfaring med udbud og miljøvurdering fra bl.a. Krigers Flak, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord så forsinkes hele oplægget nu med år. Hvormange ved man ikke for tidligere så vi bl.a. Krigers Flak være mindst 7 år bagefter den første udmelding.

Og nu tegner Thor projektet til at blive en gentagelse af forhalingsteknikken , der giver så meget papirnusser beskæftigelse , at man åbenbart kan leve af det længe.

 

For godt nok har man flere andre "gode lokaliteter" i spiralbinnet , men de kan så fortsætte beskæftigelsen i København. For de kan jo også forhales i årevis , mens horsemor dør.

 

Thor Projektet der skulle ligge udenfor Vesterhav Nord og Vesterhav Syd ville have kunne bidrage med grøn strøm til 800.000 husstande og have bedraget til reduktion af de forhåndenværende klimagasser. Nu vil strømmen så i stedet komme fra kul- og affaldskraftvarmeværker.

 

Vindmøllebranchen slår sig i tøjret . Og forsøger at overbevise myndighederne om det uheldige i forhalings udviklingen. Men konsekvenserne påvirker åbenbart ikke dem på parnasset.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/705352/danmarks_storste_vindmollepark_rammes_af_forsinkelse

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework