Efter års ventetid kan Vattenfall nu begynde byggeriet på Krigers Flak.

 

72 stk 8,4 MW Siemens-Gamesa offshore møller vil den kommende tid blive opstillet i farvandet 13 kilometer fra Møns Klint på et lavvandet område mellem Sverige,Tyskland og Danmark.

Tyskerne bygger allerede i området , der var udset som et nyt elektrisk knudepunkt. Hvor svenske, danske og tyske HVDC linier kunne krydse til elselskabernes stabilitet.

 

Så det store projekt der blev søsat i 2012 stod til at udvikle transmissionsforbindelserne. Men pludselig dansk vægelsind fik svenskerne til at flytte deres projekt op i bugten nord for Bornholm.

Nu har tyskerne etableret deres del. Og Danmark kommer de næste år haltende bagefter. Det forlyder at svenskerne vil revurdere projektet og siden tilslutte sig.

 

Så vil man kunne sende strøm via mølleparken til enten Sverige, Tyskland eller primært København.

Vattenfall er siden blevet færdige med Horns Rev III ved Esbjerg og har derfor nye kræfter til rådighed til Krigers Flak. Der på dansk side vil kunne forsyne 600.000 husstande. Så det bliver meget stort.

 

Fra Krigers Flak trækker man et HVDC kabel op til området vest for København.

 

Rønne Havn bliver opmarch havn for byggeriet , hvor man har taget et nybygget havneareal på 150.000 kvadratmeter i brug. Det giver mulighed for en hurtig byggetid.

Møllerne bygges ovenpå nedrammede stålfundamenter såkaldte monopile , hvorpå der fæstnes et gult overgangsstykke før den endelige mølle boltes på.

Monopile fundamenterne er allerede under konstruktion i Rostock i Tyskland.

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/698442/nu_kan_vattenfall_sla_sig_los_til_havs

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework