Rolls-Royce vil masseproducere små atomkraftværker indenfor de næste år.

Rundt om i verden opføres der store atomkraftværker. Rolls-Royce har gennemregnet koncepterne og fundet vejen til langt billigere løsninger.

 

Det er første gang industrien har set på omkostningerne og byggemetoderne. Man har fundet vejen til serieproduktion af anlæg, der primært kan nedskaleres til transport i lastbilstore sektioner.

En serieproduktion af byggeelementerne vil reducere anlægsprisen så meget at atomkraft bliver konkurrencedygtigt med andre anlæg på markedet.

 

Man forestiller sig at serieproducere 15 mini kraftværker , der næste år , der umiddelbart kan opstilles på nedlagte akraftanlæg. Og forsyne og CO2 fri genererer energi.

 

På trods af enkeltheden forventes en levetid på 60 år , hvilket er længe specielt hvis man er gået på kompromis med de tungere løsninger.

Til gengæld vil en masseproduktion kunne erobre markedet.

 

Man glemmer i ombæringen at Sydkorea har været inde på det samme bare i mere tunge løsninger. Og det er ikke længe siden . Fukushima satte et holdt for den udvikling.

 

Rolls-Royce forventer at hvert kraftværk kan producere 440 MW eller lige så meget som Barsebäck. Og det er jo noget af en mundfuld.

 

Den britiske regering har lovet konsortiet bag et beløb der svarer til 160 mio. korner. Så der er åbenbart ny optimisme i de nucleare kredse.

 

Se også:

 

https://ing.dk/artikel/rolls-royce-vil-bygge-15-smaa-plug-and-play-atomreaktorer-storbritannien-231746

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework