43 kommuner har fået slynget ny lovgivning i hovedet og ulovliggjort anlæg.

Normalt kan man ikke lovgive med tilbagevirkende kraft. Ligesom man heller ikke kan komme med nye regler for gamle anlæg , hvis området var udenfor tidligere lovgivnng. Men det ser energistyrelsen åbenbart stort på.

 

Tidligere kunne kommunerne investere i solcelleanlæg uden problemer. Sålænge det var til samfundets bedst, men de tider er åbenbart ovre.

43 kommuner har fået besked på at rive deres mange millioner dyre solcelletage ned , hvis man ikke indordner sig under nye regler.

 

Kommunerne havde nemlig i god tro installeret store solcelleanlæg på plejehjem , skoler, børnehaver , svømmehaller og lignende offentlige institutioner. Så man med en grøn profil kunne klippe kWh af elregningen og over tid blive forsynet med sol-el.

 

Nu drejer det sig pludselig om 90 "ulovlige" kommunale anlæg , der skal presses ind i en ny struktur. Alternativt skal de skrottes.

Fanø kommune har allerede lukket deres anlæg. Eftersom det nye regimente vil fjerne al rentabilitet fra de eksisterende anlæg. Så man må på se at der snart lukkes ned for kommunale investeringer på over 100 mio. korner.

 

Man vil presse solcelleanlæggene over i omkostningstunge selvstændige selskaber. Og lur mig om man ikke også vil indføre straksafregning.

Og alt sammen uden grund.

 

Hvor er energiministeren i dette spil ?

 

Ian

 

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework