Totalt ukendte firmaer og mellemhandlere sælger via telefonen "grøn strøm".

Om strømmen i stikkontakten er grøn, gul, sort eller blå er mere et spørgsmål om tillid til leverandøren end noget andet. Firmaer , der har masser af vandkraft og vindkraft kan naturligvis sælge ubegrænset grøn strøm. Men kan alle de andre så det ?

 

Grøn strøm afregnes tit og ofte højere end almindeligt elektricitet. Simpelthen fordi man bruger det i markedsføringen . Når så selskaber der ikke 100 procent kan garantere vindkraft eller sol i ledningerne , så er der pludselig gråvejr og vindstille.

 

En ting er at man på årsbasis kan levere de valgte kWh . Men i virkeligheden findes der jo ikke sol om natten og om vinteren, selvom de store solcelleanlæg på papiret producerer nok kWh.

Grøn Strøm skal kunne komme 100 procent og hele tiden.

 

Så Statkraft og Vatenfall har kapaciteten og potentialet , mens andre får atomkraft, kulkraft, affaldskraftvarme ,naturgas og brunkul elektricitet i samme ombæring.

Vi kan ikke se hvorfra leverancen kommer. For al elektricitet ser ens ud.

 

Greenwashing er betegnelsen for "falsk grøn strøm". Det er som at sælge økologiske produkter der er dyrket konventionelt , men lige har fået forfalsket oprindelsessted og land.

Og samtidig er leverandørerne frække nok til at tage en højere afregningspris.

 

Se også:

 

https://pro.ing.dk/gridtech/artikel/skrappere-krav-skal-komme-falsk-groen-stroem-til-livs-5052

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework