Nye erstatningsregler har skabt grobund for nye klagetyper.

Den gamle møllepark ved Nørre Økse Så ved Brovst skal renoveres med nye større møller efter mange års drift. I dag er det Vattenfall , der står som ejere af mølleparken.

Og hvis de udskifter gamle med nye mere rentable, så skal der falde skattefri erstatninger til de nærmeste naboer.

 

Det betyder igen, at der er beboelser , som ligger udenfor , den afmålte linieføring. Og derfor ikke er berettigede til kompensation.

 

Ved den nuværende ordning bliver Vattenfall tvunget til at opkøbe huse, der ligger indenfor 600 meter af en vindmølle. Resten får en 5000 kroners kompensation.

Men det er tilsyneladende ikke nok. Eftersom tætliggende beboere føler sig stavnsbundet på lokaliteten , når først de store møller gør senere salg af ejendommen umuligt.

Skriver Ekstrabladet online.

 

Engang satte DSB styringsbokse til bomanlæg op i Midtjylland , enkelte blev uheldigvis sat på anden mands jord, så DSB måtte dybt i pengepungen . Nu er det så Vattenfall , der skal betale kompensation. Også her sker der tilsyneladende noget magisk , når muligheden for kompensation er til stede. Og det selvom store vindmøller kun roterer med 6 omdrejninger i minuttet. Og ikke har gearstøj , da de store møller hos Siemens-Gamesa ikke har gear.

Alligevel klages der ofte over ultradybe lyde , der sendes gennem jorden.

 

Mølleprojekter er blevet en ny jagtmark for skattefri kompensation.

Og her gælder det åbenbart at gradbøje alle regler .

 

Se også:

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/mega-moeller-skaber-frygt/7947798

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework