2019 er brugt op og vi ser frem til et år mere.

Hvad vil der ske ? Fortsætter udviklingen eller løber vi ind i nye udfordringer ?

Et er sikkert jordens metal ressourcer er inde i et alvorligt dilemma. For skal alle have kobber, messing, tin , lithium og jern , så skal vi enten finde på noget mere eller omlægge til det der er mest af som aluminium . Eller udskifte metal med glasfiber, kulfiber , plast, beton og træ.

 

Olien vil ad åre slippe op og dermed asfalt til vore veje. Så nok elbiler men der bliver trængsel på færre trafikårer. Men heldigvis så sker det ikke i 2020. For vi bruger jo bare løs ,som alt lever evigt.

Men det voksende forbrug og det stigende verdens befolkningstal animerer til eftertænksomhed.

 

For hvad kan man selv gøre udover at få solceller på taget, husstandsmølle i baghaven ,drivhus på græsplænen , LED lys i stuerene og isolering på loftet.

Afhængigheden til elektricitet bliver næppe mindre i det kommende år. Måske bliver transport omkostningerne større , så vi får endnu mindre biler.

Balancen mellem rige og fattige lande vil forskubbes. Så vores liv bliver styret af hvor hurtige vi er til at tilpasse os nye udfordringer.

 

Et er sikkert "krisestærkt" er samfundet ikke mere. Kun områder ligesom øer i landskabet , hvor vedvarende energi er blevet etableret kan matche en pludselig krise.

Så 2020 bør blive året hvor man går sammen i fællesskab og etablerer lukkede ringe før udefra kommende kræfter gør det umuligt.

 

I ønskes alle et godt nytår

fra os i NIVE.

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework