Crestwing

Bevægelser i naturen kan tappes for energi, hvis de er regelmæssige nok.

Vi havde ikke vindkraft inde i billedet før efter 1973 , da private begyndte på garage niveau at bygge små møller der kunne oplade batterier og sidenhen kobles på lysnettet.

 

Vi har ikke vandkraft inde i billedet , da faldhøjderne i Danmark er ret beskedne , med få undtagelser. Kun i Grønland har man haft positive resultater.

 

Vi har ikke bølgekraft inde i billedet , selvom landet er omgivet af bølgende have.

 

Selv geothermisk varme , der kunne hentes op kun 10 kilometer nede udnytter vi ikke.

Varme der endda genererer elekticitet på Island og i New Zealand.

 

Naturkrafter er der tilsyneladende mange af , som ikke udnyttes. Selvom samfundene kunne få væsentligere billigere energiforsyning. Kun den petro baserede energi fremmes tilsyneladende. Måske fordi man kan belægge de flydende brændstoffer med afgifter.

 

Kun meget få offentlige penge finder vej til reelle forsøg , de fleste ender på universiteter uden resultater nogensinde. Så havde vindkraft ikke været folkelig , så var der aldrig kommet vindmøller i Danmark.

 

Specielt bølgekraft var meget lovende , men så fik vi en borgerlig regering der fjernede næsten alle midler til udvikling af bølgekraft. I dag er der kun et par projekter tilbage , hvor Tordenskjold projektet i Frederikshavn er længst fremme. Men de har også fået midler fra udlandet.

 

Så det er vigtigt hvem der er energiminister og hvor langt han vil gå efter rewsultater.

Læs mere på https//www.waveenergi.dk , der er bølgekraftforeningens hjemmeside. Hvor du kan se mange resultater fra før 2001.

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework