Myndighederne har længe lagt hindringer i vejen for afsætning af overskudsvarme

Processvarme fra industrien er gennem mange år endt i enten havet eller luften. Hvor de i stedet for at blive nyttiggjort fjernvarme ender med at belaste omgivelserne.

Hele årsagen skyldes , at staten ikke vil acceptere provenu tab , set i forhold til beskatning af naturgas, olie og andre brændstoffer.

 

Elværkerne på deres side har brugt processvarmen til fjernvarme. og via det udviklet et fjernvarmenet i store dele af landet. Det vi manglede var bare at få de andre processvarme kilder med i systemet.

 

Halvdårlige varmekilder kan i dag med fordel nyttiggøres via varmepumper. Og sådan kilder er der mange af. Og så bruger varmepumperne ofte afgiftbelagt elektricitet . Så afgiftkronerne kommer alligevel ind.

 

Store varmeforbrugende industrier , som cementfabrikker, fiskemelsfabrikker har vist at der er mange varmekalorier at hente fra kølevand .

Men beskatning af overskudsvarme er fortsat en hemsko. Mange fødevare butikker sender varmen op til fuglene fra dybfrysernes kølebagside.

Brugte de varmen skulle der betales afgift.

 

Vi må håbe at de nye klimatiltag bliver mere end fata morgana. Der henter de lavthængende frugter fremfor at fortsætte dansen om guldkalven.

 

De flotte ord lover godt, men kommer der også handling bag ?

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework