Atomkraftværkerne når nu 50 års levetid og skal derefter enten lukkes eller renoveres.

Det vil i følge Vattenfall koste 900 svenske millioner kroner.

Ringhals ligger syd for Gøtreborg ud mod Kattegat. Og består af 4 reaktorblokke. Hvorfra der er direkte højspændingsforbindelse til Danmark over Læsø. Så Nordjylland har indirekte atomkraft.

 

Ringhals I er på 881 MW. Ringhals II er på 904 MW. Sammen med de 2 andre reaktorer leverer man 3951 MW eller 18 procent af al elektricitet i Sverige.

Godt nok er atomkraft CO2 frit , men bortskaffelsen af det radioaktive spaltnings affald skaber langt større problemer, som ikke er løst nogen steder. Hvorfor forurenings belastningen ved elektricitet produceret på atomkraft er voldsom.

 

Ringhals I og II er bygget af ASEA Atom , der ikke mere er entreprenører. Så ekspertise i nedrivning findes ikke længere i Sverige. Og det komplicerer det hele.

Planen var ellers at man på nedrivnings tomten opførte nye atomkraftværker. Men tiden og økonomien synes ikke at være til det.

 

Samtidig er det store brede energiforlig mellem 5 partier under opbrud idet Moderaterne og Kristdemokraterne har forladet "Energiöverenskommelsen" . Tilbage står så: Sociealdemokratiet, Miljøpartiet og Centerpartiet.

 

Planen var at lukke Ringhals 2 den 30 december 2019 og Ringhals 1 året efter.

 

Se også:

https://www.nyteknik.se/energi/vattenfall-inga-forutsattningar-att-driva-ringhals-1-och-2-vidare-6981535

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework