Øst for Lyngs ved Torp kommer der i løbet af 2020 3 nye mølleplatforme.

På samme placering som 3 Bonus møller på hver 1 MW opstilles nu 3 SG 5,0 MW, hvorfor produktionen vil gå noget op. Idet den samlede effekt går fra 3 MW til 15 MW.

 

Så nu bliver spørgsmålet om den nye nedlagte højspændings linie kan klare mer lasten. For kablerne kan jo ikke sådan udvides i modsætning til master, hvor man enkelt kan trække nye ledninger.

 

SG 5,0-132 er en helt ny platform som Siemens-Gamesa endnu ikke har produceret. En mølle til områder med kraftigere vind. Og her er Torp ved Lyngs på Thyholm godt med.

 

Torp Vind I/S har haft 3 møller på lokaliteten siden 1999 . og det er dem der nu bliver udskiftet.

Det holdt hårdt med tilladelserne dengang, da borgmesteren ikke kunne lide vindmøller. Og slet ikke høje møller. Så man måtte nøjes med 2/3 tårnhøjde hvis man ville opstille noget dengang.Og det har nok kostet en del kWh på regnearket.

 

Alle tilladelser til de nye møller skulle nu være i hus. Og så opstilles de nye anlæg endda uden tilskud.. Hvilket er noget nyt.

 

SG 5,0-132 betyder , at rotordiameteren er 132 meter eller hver vinge er 62,5 meter med et nav på 5 meter. En afprøvet vingetype. 5,0 betyder at generatoren kan yde 5000 kW. Og lidt mere under drift.

 

Siemens-Gamesa skal stå for drift og vedligehold de næste 25 år.

 

Se også

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/693057/ny_siemens_gamesamolle_debuterer_i_danmark

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework