10 nye havvindmølleparker er under planlægning udfor Skåne og Bornholm.

Forberedelse til en større udvikling af vindkraften syd for Sverige er i fuld gang. Idet der nu planlægges udlægning af flere kabler langs kysterne i Øresund og Skåne. Kabler der skal tilgodese en kraftigere udbygning.

 

Allerede for flere år siden var Vattenfall involveret i bygning af havmølleparken ved Krigers Flak, men vægelsind i DSanmark fik dem til at trække sig ud af projektet. Der nu betår af en dansk del og en tysk del. Med kabler sydpå til Tyskland og danske kabler til København.

 

Krigers Flak var ellers tænkt som et knudepunkt hvorigennem man kunne udveksle energi. Lidt ligesom en energi Ø. Nu rykker svenskerne igen.

Investeringen planlagt til Krigers Flak blev flyttet til Hanö bugten ved Kristianstad , hvor Sveriges største havvindmølle park nu ligger.

 

Behovet for elektricitet stiger fortsat, så nu arbejder man med yderligere havvind syd for Skåne. Så mon ikke de færdige planer for svensk område af Krigers Flak ligger indenfor de nye ideer.

Udviklingen i Skåne er gået stærkt.

 

Idag producerer vindkraften i Skåne 10 gange så meget energi som Skånes 60 vandkraftværker , der leverer 0,2 procent af Sveriges vandkraft. Og det har igen fået länsstyrelsen i Skåne til at foreslå renovering af hele vandkraft sektoren.

 

Ved at trække kablerne gennem farvandene slipper de også for problemer med klimademonstranter. Og myndighedsbehandling kan begrænses til uger fremfor år.

 

Se også.

https://www.lansstyrelsen.se/skane/miljo-och-vatten/vattenverksamhet/vagledning-for-olika-vattenverksamheter/restaurering-av-sjoar-och-vattendrag.html

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework