Gasledninger fra bl.a St.Pe4dersborg til Tyskland er igen under angreb fra USA.

Det falder den amerikanske administration meget for brystet, at Nord Stream 2 bliver gennemført på trods af advarsler fra USA. Advarsler der fik Danmark til at forsinke projektet over 3 år.

Der løber allerede en russisk gasledning ned gennem Østersøen benævnt Nord Stream 1.

Og det var parallelt med den gasledning man søgte at opgradere med enenu en gasledning "Nord Stream 2".

 

Amerikanske diplomater påpegede, at Europa ville blive afhængige af russiske gasforsyninger i fremtiden. Og forsøgte at stoppe planerne om den anden gasledning. Men store interesser i specielt Tyskland har finansieret parallel linien. Så den amerikanske indblanding i EU forhold er faldet dårligt ud.

 

Europæisk energipolitik går netop på at satse så bredt som muligt. Og specielt syd Tyskland fik ikke de nødvendige gasforsyninger fra Rusland via Ukraine, der tappede gassen udenfor aftale.

Så man fik aftalt med Gazprom (det russiske forsyningsselskab) at udvide kapaciteten via Østersøen.

 

Det er den milliard dyre parallel ledning , som Danmark ikke ville tillade. Den sag er imidlertid gået i orden her i efteråret. Og nedlæggelsen af Nord Stream 2 er snart færdig.

Men amerikanerne viger tilsyneladende ikke. Og vil have navne op firmaer og medarbejdere der er involveret i anlægsarbejdet. Disse vi da blive black listet internationalt.

Tyskland har fået 60 dage til at udarbejde materialet.

Altså rene gangster metoder.

 

Det andet Gazprom projekt er en gasledning hen over Det sorte Hav til Tyrkiet , er også kommet i unåde. En gasledning der senere skulle videreføres til Po sletten i Norditalien.

Men det er ikke så langt endnu.

 

Se også:

https://nordjyske.dk/nyheder/tysk-vrede-over-usa-sanktioner-mod-russisk-gasledning/4f94fcb8-2979-3867-8a75-417ec41f48fc?cx_testId=0&cx_testVariant=cx_0&cx_artPos=0&cx_type=behavioral#cxrecs_s

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework