Fra tid til anden trækker politikerne "brændeovne" kortet op af skuffen.

Her til efteråret er det så Overborgmester Frank Jensen ,København der er ude med riven.

Idet han hævder at en brændeovn forurener 11 gange så meget som en lastbil. Og det sker endda i boliger der har el- og /eller fjernvarme , hvilket er bekymrende.

 

16.000 brændeovne i København er altså slet ikke nødvendige til opvarmningsformål. Og de tegner sig for store dele af partikkelforureningen i byen , hvilket nok er at omgå virkeligheden. Eller se helt bort fra bilparkens deltagelse i festen.

 

Han ønsker skrotningspræmien for brænde ovne sat op og klausul på udbetalingen. Hvor der ikke må opstilles nye ovne efter udfasning. Han forestiller sig skrotningspræmien sat op fra 2000 kroner til 5000 kroner.

 

Der er p.t. 700.000 til 800.000 brændeovne i Danmark , hvor anlæg i byerne belaster luften der på grund af en større koncentration. Udskiftning til nye anlæg nedsætter godt nok forureningen af omgivelserne med røg og støv , men er stadig til stor gene.

 

I Jylland er der langt mellem husene og her mærkes kun forureningen , når man bruger andre brændsler en de anbefalede. (f.eks. bildæk i halmfyr).

Så ulemperne synes mest at være et urbant fænomen.

 

Mange sommerhuse har brændeovne, men de er sjældent i brug over længere tid.

 

Se også:

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11791794/frank-jensen-vil-have-stop-for-braendeovne/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework