The Tumb.

I følge NyTeknik.se er en større radioaktiv forurening på vej i Stillehavet.

Marchall Øerne som USA efter II Verdenskrig brugte som test og bombemål for atom og brintbomber gemmer et stor overfladisk atomdeponi, der snart oversvømmes.

 

Rester efter 67 atomsprængninger , der blev neutraliserede, da man skrabede overfladen i området og deponerede det hele i et cirkulært sprænghul står til at blive nedbrudt af den stadigt stigende vandstand. Det hele blev godt nok pakket med beton men det var år før man tænkte på større vandstigninger.

 

Marchall Øerne ligger mellem Japan og Hawaii Øerne midt i stillehavet og består af 29 atoller og 1156 andre småøer. Øgruppen har 70.000 indbyggere, der primært lever af fiskeri.

Udslip fra "The Tomb" vil gøre området ubeboeligt.

 

Den nuværende amerikanske regering har foræret atomdepotet til Marchal Øerne og vil ikke have noget med problemet mere at gøre. Selvom atomare rester fra USA også ligger gemt i betongraven.

Idet man mener at der er ofret nok.

 

Nu kommer så klimaforandringer og øger vandstanden i hele Stillehavet med op mod 4 meter i de næste 100 år. Og måske er The Tomb kun en skal , der indeholder det radioaktive materiale i løs vægt. I så fald forstår man godt nervøsiteten mod at det hele kollapser og siver ud i det omgivende farvand. (Eksperter siger at The Tomb ikke er designet til øget vandtryk).

 

Et atomart depot på f.eks. Thyholm ville udgøre en ligesåstor trussel. Så dansk affalds kondemnering er ikke meget bedre end amerikanerne.

 

Se også:

 

https://www.nyteknik.se/samhalle/klimatforandringar-bryter-upp-usa-s-karnavfallsgrav-6978327

 

https://www.latimes.com/projects/marshall-islands-nuclear-testing-sea-level-rise/

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework