Verdens største vindmølle de næste måneder bliver SG 10.0-193 DD.

Med 94 meter lange vinger rykker Siemens-Gamesa op på en ledende førsteplads indtil en endnu større fransk-amerikansk mølle i Holland om 2 år tager over.

Hele øvelsen går på at kunne maksimere møllerne uden at det hele bryder sammen.

Og her forøger Siemens -Gamesa kun vingerne få meter , mens Halliade 12X vil forøge vingelængden i et hug på 17 meter.

 

Hidtil har man kun øget vingelængden gradvis for at kunne kontrollere vibrationer og styrke. Så selvom man springer til 12 MW i et hug , så er det måske teknisk for hurtigt.

 

Siemens-Gamesa SG 10.0-193 DD er en opgradering af SG 8.0-167 DD , der allerede har været i drift længe. Hvor DD står for direkt dreven eller uden gear direkte på en mange polet generator.

Hvilket medfører at vekselstrømmen fra generatoren mere ligner pulserende jævnstrøm og derfor må både ensrettes og elektronisk ændres til vekselstrøm 50 HZ.

Princippet fungerer allerede på mange møller. (Blev vel egentlig opfundet af Enercon i Tyskland).

 

Egentlig skulle SG 10.0-193 DD være opsat sidst i 2019 testmøllen bliver nu først færdig i januar 2020. Hvor møllen opstilles på plads 7 i Østerild.

10 MW møllen får et betrøget areal på 29.200 m2 eller 30 procent mere end 8 MW møllen.

 

I øjeblikket foregår der store transporter at dele til kæmpekranen , store rørsektioner til tårnet og sidst nacellen. Hvor noget kommer med skib til Hanstholm og siden som landevejstransport til Østerild.

 

Se også:

 

https://www.windpowermonthly.com/article/1665092/siemens-gamesa-unveils-first-10mw-nacelle

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework