Nord for Nissum Fjord ligger DTU Risøs første testcenter, der nu udvides.

På den flade jord bag klitrækken i vest står 7 testmøller. Den række søges nu udvidet med yderlige 2 testmøller. Men så kommer man for tæt på andre eksisterende møller i området.

DTU Risø har derfor søgt at få eksproprieret de lokale møller. Idet man ønsker en uforstyrret lokalitet både med vind og støj.

 

Samtidig søger man at øge max. højden fra 165 meter til 200 meter top vingespids.

 

De lokale ejere af vindmøller vil ikke acceptere at man kan ekspropriere private møller på basis af at private vindmøllefirmaer kan afprøve deres anlæg. Så der er lagt op til en længere retsag.

 

Et andet problem er at testcentrene nu har ændret idegrundlag. Idet de var tænkt som midlertidige placeringer for testmøller. Og ikke permanente "pengemaskiner" for fabrikkerne.

Man forestillede sig at der hvet andet år blev opstillet nye møller på testplaceringerne. I Hovsøre har møllerne nu kørt i flere år. Og for den sags skyld også i Frøstrup.

 

Selvom man ændrer lidt på mølleren engang i mellem , så var det nu ikke tanken om en møllepark , der lå bag opstillingen af de mange Siemens møller i Hovsøre.

Og da de kører hver dag , så vil der jo være nogen der får kWh i baglommen udover en langtids test.

Er det DTU Risø eller fabrikanterne der lejer placeringen ?

 

Havde man udskiftet hvert andet så på alle placeringer , så ville der jo nok ikke mangle testpladser.

Langtids test ser man jo allerede , da flere af møllerne står i mølleparker ude omkring.

Kun behovet for større højde synes p.t. at være oplagt.

 

Se også:

 

https://planinfo.erhvervsstyrelsen.dk/sites/default/files/media/publikation/bilag_1_politisk_aftale_af_15._marts_2017_1.pdf

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework