500.000 potentielle varmekunder udenfor fjernvarmeområdet i dag tilbydes en grøn fremtid.

Dansk Fjernvarme vil gafle mindst 300.000 nye kunder, skriver Energy-Supply online.

Med stadig større byer hvor fjernvarme er normen fremfor oliefyr og naturgas er muligheden for nye kunder under udfasning. Kun ude i det åbne land er der store ekspansionsmuligheder.

Men her er der ingen fjernvarme.

 

Og så kommer inspirationen fra den åbne himmel fra det lille Trustrup-Lyngby vand - og varmeværk, hvor man har fået succes med at tilbyde boligejere udenfor fjernvarmeområdet en grøn varmeløsning. Idet varmeværket går ind og etablerer varmeanlæg mod at stå for vedligehold og drift hos ejere af olie- og gasfyr.

Det eneste ejeren derudover skal, er at betale for strømforbruget

 

Ejere af gamle olie- og gasfyr skal så ikke have penge op af lommen til etablering men inddrages smertefrit i varmeværkets administration.

 

Den ide synes Dansk Fjernvarme så god, at man via 5 Fjernvarme varmepumpe a.m.ba. selskaber nu vil stå for et nyt "nærvarme-koncept".

Så det varer nok ikke længe før vi ser noget i Nordvestjylland.

 

Alle grønne muligheder synes nu i spil. Idet man via storindkøb lokalt vil kunne etablere den varmekilde der vil være mest relevant for området. Nok i stor stil varmepumper.

 

Områder udenfor fjernvarmeområderne vil fremover kunne nyde godt af stordrift. Noget andet bliver de firmaer der p.t. står for udviklingen af varmepumper. Deres forretning får det nok sværere.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/683493/dansk_fjernvarme_vil_gafle_300000_nye_kunder_med_individuelle_losninger?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework