Krydsende HVDC kabler mellem landene og havvindmølleparker.

Nye kraftfelter i større højspændingsnet på tværs af Europa og havområder kræver bedre faciliteter.

Skal ind og udkobling være effektiv og fordelingen af energien fra overskudsområder til forbrugere kræver det mere end stormomsuste jack ups på havmøllelokaliteterne.

For nu kommer der vandkraft elektricitet fra Norge ,atomkraft fra Europa ,vindkraft fra Danmark og England og meget mere blandet elektricitet der skal styres og fordeles.

 

Derfor har man længe arbejdet med ideen om en større kunstig ø i Nordsøen, der kunne sammenkoble de forskellige systemer under stabile forhold.

Det er jo ingen hemmelighed, at der mange steder ikke er dybere end en kunstig ø let kunne etableres. Og så ville service af det hele lettere kunne koordineres.

 

Til gengæld gemmer der sig et atomart spøgelse i fremtiden, hvor flydende atomkraftværker ligeså let kunne ankre op ved selvsamme faciliteter.

 

Fra Norge løber dr kabler til Tyskland og kabler til Holland, fra Danmark trækker vi kabler til England og Holland o.s.v. Derudover en masse HVDC kabler fra diverse havmølleparker .

HVDC står for Høj Volt DIreckt Current (jævnstrøm). Idet man producerer 400.000 volt højspændt jævnstrøm, der siden hakkes op til 400.000 volt vekselstrøm.

 

Kunstige energiøer kaldes nu for "Energi Hubs".

Og projektet i Nordsøen kaldes for "North Sea Wind Power Hub".

 

Se også

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/683567/energioer_i_nordsoen_kraever_nye_digitale_losninger

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework