Flamanville.

Den franske regering har bedt EDF planlægge 6 nye højteknologiske EPR reaktorer.

I trit med udfasningen af gamle reaktorer planlægger man nu at springe til tredie generations atomkraftværker selvom erfaringerne først kommer senere.

Man har allerede i flere år bygget på den største EPR reaktor i Flammanville siden 2007 , der på mange måder ligner den finske EPR reaktor Olkiluoto III.

EPR teknologien der pt. kører i Kina er en højtemperatur reaktor , som kræver helt andre metaller og grundstoffer i opbygningen. Hvor en almindelig reaktorkerne ville smelte ned.

Til gengæld vil man kunne udnytte reaktorbrændslet mange gange bedre end de nuværende a-kraft teknologier.

 

I øjeblikket prodycerer de franske atomkraftværker 85 procent af al elektricitet . Resten kommer fra vandkraft og VE kilder. De meget dyre erfaringer fra Flammanville forventer man at kunne lære så meget af at nye anlæg kan bygges billigere og hurtigere.

Flammanville har været undervejs siden 2007 og er stadig ikke færdig. Efter flere store ombygninger og problemer med entreprenørerne.

Noget lignende har finnerne i Olkiluoto ved Den finske Bugt.

 

Hvor de seks nye franske værker skal placeres ved man ikke endnu, men forventer det bliver opad eksisterende skrotningsmodne atomkraftværker.

Nybyggerierne i Frankrig forventes igangsat i 2021. Og kommer nok til at vare mindst 15 år.

Til den tid vil de nye værker kunne dække 50 procent af elforbruget i landet. resten forventer man kommer fra mange nye VE anlæg.

 

Nybygget fransk a-kraft elektricitet bliver over 4 gange så dyrt som vindkraft.

Med en så stor kommende bestilling forventer man at Frankrig tar føringen indenfor EPR teknologien.

 

Se også:

https://en.wikipedia.org/wiki/Flamanville_Nuclear_Power_Plant

 

https://ing.dk/artikel/fransk-regering-bestiller-planlaegning-seks-nye-atomkraftreaktorer-229629?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework