En meget uambitiøs holdning til introduktion af elbiler inden 2030.

Med nye planer om kun at opstille en ladestander per 20 parcelhus parkeringspladser , ser det ikke ud til at man mener det alvorligt med udbygning af elbilernes antal.

Et oplæg fra boligminister Kaare Dybvad holder sig til EU minimumskrav som er en ladestander per 20 parkeringspladser. Hvilket ikke vil harmonere med den store grønne omvæltning af transportsektoren.

 

Der er rejst kritik fra Dansk Energi, Elbilforeningen , FDM og Tekniq Arbejdsgiverne . Specielt fordi man tilsyneladende vil udskyde ladestandere ved eksisterende bygninger til efter 2025.

Folk i boligblokke, parcelhuse o.lign. vil derfor ikke få tilstrækkelig mulighed for at overgå til eldrift. Så udstigen til grøn omstilling synes ikke at være indenfor rækkevidde.

 

De mange kommende elbiler vil kræve mange ampere ladestrøm til rådighed. Og det kan det nuværende net slet ikke leve op til. Så der skal både investeringer på højspændingssiden og lavspænding ud til kommende ladestandere.

 

Specielt de nye high speed opladninger kræver rigtigt mange ampere. Og derudover tid ved ladestanderen. Så man må regne med en kø af elbiler der venter på deres tur allerede om få år. Simpelthen fordi man nu har et alt for lavt ambitionsniveau.

 

Se også:

 

http://www.elfokus.dk/lovforslag-er-det-rene-svagstroem/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework