Med en hastighed på 3 kilometer om dagen avancerer verdens største rør-nedlægger frem mod Griefswald i Tyskland.

Selvom man har søgt i flere år, har de danske myndigheder ikke besvaret de russiske henvendelser om at nedlægge gasrørsedningen parallelt med North Stream 1 gasledningen, hvilket kan fordyre processen væsentligt, hvis man må gå udenom dansk sokkel.

Det er som om man ønsker en konflikt med russerne. Hvilket ikke kan være i vores interesse.

 

En 1200 kilometer lang gasledning skal forsyne Tyskland med yderligere naturgas fra Ruslands sibiriske gasfelter. Og ikke bare det , den går gennem II Verdenskrigs største giftgas lossepladser , der ligger sydvest for Bornholm.

En gang har man ryddet et spor gennem dyngerne af blister granater og nervegas. Det var da man nedlagde North Stream 1 ledningen. Vi ved ikke hvor mange russere der kom til skade ved den manøvre , men det er næppe få.

Og nu vil man benytte den samme ryddede korridor gennem giftgasfelterne, men det vil de danske myndigheder tilsyneladende ikke. Forstå det, hvem der kan.

 

Skal rørledningen nu trækkes nord om Bornholm skal man igen rydde en korridor henover havbunden gennem giftgasfelterne.

 

Hele misæren skyldes at det blå Danmark holdt med Ukraines ret til at stjæle af den russiske naturgas fra gasrørene til Midteuropa. Og som Gazprom efter permanente tab valgte at føre udenom til Nordtyskland via en forstærket forbindelse : North Stream 2.

Der vil blive bygget uanset hvad vi mener . Alternativet er væbnet konflikt.

 

North Stream 2 bliver finansieret fortrinsvis med tysk og europæisk kapital. Så vi skyder os tilsyneladende i foden.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework