Når man producerer trækul i trækuls-miler forvandles affaldstræ til trækul.

Det hele sker i en process hvor træ nedbrydes ved høj varme og uden ilt . Udaf processen kommer der ikke CO2 men kulilte ( CO- ).Og trækul.

 

Nu har man fået penge til at udvikle anlæg til nedbrydning af fækalier og spildevand med pyrolyse. Så udstationerede militære enheder kan efterlade området anderledes belastet.

Affaldet skal med andre ord koncentreres og ændres via pyrolyse. Men det kræver samtidig en hel del energi.

 

I trækulsmiler opbygger man store bunker træ omkring en varmekilde. Det hele tildækkes med jord, så ingen ilt kan komme ind til træet. Kun omkring selve varmekilden ( i centrum) tilføres der luft , så temperaturen bliver høj nok. Udaf jordbunken vil der komme røg med stort indhold af kulilte. Kulilte der er giftigt for mennesker.

 

Ved pyrolyse af spildevand og fækalier må man derfor først reducere biomassen til tørstof , så man kan komme op på tilpas høje varmegrader. Sålænge der er vand i væsken koster det energi at passere de 100 grader.

 

Vand skal derfor koges væk først eller nedbrydes via elektrolyse til ilt og brint. Så kan biomassen forkulles i en anaerob termisk process . Hvor man får trækul og kulilte.

Trækul-massen kan sidenhen brændes eller bruges som gødning.

 

Alt efter hvordan man opstiller anlægget vil det koste energi og kunne give energi. Men alt i alt så koster det energi at omdanne fækalier og spildevand via pyrolyse.

 

Se også

https://www.energy-supply.dk/article/view/675865/ny_pyrolyselosning_skal_stoppe_spildevandsbovl_i_osamfund

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework