600 fyringer hos Siemens Gamesa og 590 fyringer hus Vestas

Det går godt vindmølleindustrien har store plusser på regnskabet men det kommer ikke fra nye investeringer på land men fra fjerntliggende offshore projekter. Så der er tilsyneladende sket en usynlig kovending på markedet. Eller også er det nye politiske energi vinde der hærger .

For det er efterhånden blevet sværere og sværere at opstille landmøller. Og det koster nu så meget for fabrikkerne at Siemens-Gamesa og Vestas nedlægger deres landmølle divisioner.

 

600 og 590 fyringer varsler kun begyndelsen på "de nye grønne tiltag". Hvor hjemmemarkedet udsultes og industrien flytter efter ordrene. Vi må nok se i øjnene at vore egne politikere ødelægger vindkraftens muligheder i Danmark.

 

Med nye interessante offshore projekter i USA , mølleparker i Mexico og Brazilien m.v. Må man påregne at også produktionen flytter tættere på opstillingsstederne. Så fabrikker over tid i både Tyskland og Danmark bliver overflødige. Med masse afskedigelser til følge.

 

Politikken bag den blå energiministers vendetta mod privat vindmøller fortsætter tilsyneladende.

Med strammere og strammere regler for opstilling af landmøller og tekniske kvæletag på konstruktionerne. Alene forbud mod at bruge asynkronmotorer som generator rammer alle møller.

Så blåøjet kan man ikke være uden det er bevidst obstruktion.

Og nu koster det procenter af arbejdsstyrken hos både Vestas og Siemens Gamesa.

 

Der er i dag så mange der gerne vil have en vindmølle, men som ikke mere kan få muligheden.

Så den grønne revolution må vente på nye tider.

Det næste der sker bliver nok ekstraordinære punktskatter. Der kun rammer private landmøller men ikke multistore offshore projekter , som ingen har adgang til.

 

Fjernelsen af alle de snærende bånd på landmøller kunne bevare hjemmemarkedet og en væsentlig del af industriudviklingen her , men det kommer tilsyneladende næppe til at ske.

Den grønne udvikling løftes nu hinsides .

 

Se også:

https://ing.dk/artikel/kollapset-tysk-vindmoellemarked-foerer-massive-danske-tyske-fyringer-229141

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework