Online salg til halvdelen af Sverige allerede i år.

I samarbejde med Svea Solar , der også står for installationerne, sælges nu solpaneler til private over nettet. Ikke fra de enkelte varehuse.

 

Man forestiller sig at kunne erobre 15 procent af det svenske el-cellemarked inden 2030. I øjeblikket dækker solenergien kun 0,3 procent af elforbruget.

Myndighederne forventer at 10 procent af el-markedet kan nås inden 2030 , men det imødegår IKEA nu med en målrettet kampagne.

Det bliver Svea Solar der indkøber og distribuerer solcellerne inklusive invertere og installations back up.

Solceller producerer jævnstrøm ( DC ), der så omdannes til vekselstrøm (AC) . Denproces koster naturligvis energi og sker via en inverter. Inverteren er altså rimelig hårdt belastet. Og levetiden alt efter kvalitet er 4 år og opefter.

 

Derudover kræver det en salgsmåler , som afregner i kWh (kiloWatt-timer).

Solpaneler yder kun noget når solen skinner. Om natten er der ingenting. I modsætning til vindmøller, der kører både nat og dag , sommer og vinter). Så er solpaneler ude af drift omkring 4 måneder af året og hver nat.

 

Derfor arbejdes der på lagringsteknologier , som batterier eller brint og lignende. Så sol også kan køre efter solnedgang nogle timer.

 

Installation af invertere og salgsmålere kræver professionel ekspertise. Og her kommer så Svea Solar ind i billedet.

 

Se også:

 

https://www.nyteknik.se/energi/nu-borjar-ikea-salja-solceller-6971721

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework