De kystnære havvindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord udsættes 3 år.

Efter en række indsigelser fra berørte lodsejere og kommuner udformes en ny VVM redegørelse, selvom hele projektet var gået igennem første gang. Kravet er nu , at mølleparkerne trækkes længere ud fra kysten. Og det kræver en masse tekniske undersøgelser.

 

I mellemtiden lægger Vattenfall sidste hånd på Krigers Flak og færdiggør Horns Rev 3.

Vattenfall har i mellemtiden vundet licitationer i Holland og på Vesterhavs feltet Thor, der ligger længere fra land udfor vestkysten. Så de bestilte møller kan måske omdirigeres fra en byggeplads til en anden. Ellers står elselskabet med en meget stor bet.

 

Planen om en stor teststation op og ned af Frøstrup lejren og for den sags skyld kystnære vindmøller op af vestjyske sommerhuse lugter lidt af chikane. En chikane der meget hurtigt ville kunne udmyntes i lokale protester. (så de blå ministre havde tilsyneladende en dagsorden, der bringer vindmøller i miskredit) .

 

Skal man tåle vindkraft op ad baghaven , så fordrer det ligesom medindflydelse og medeje.

 

Vattenfall trækker nu de kystnære møller længere ud på havet. En øvelse man nok kommer til at gøre mange gange i fremtiden. Indtil en ny energikrise fryser folk ud af deres huse . Først da vil man nok kunne se fordelen i at vi selv kan producere vores energi.

 

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/673572/udsaettelsen_af_vesterhav_syd_og_vesterhav_nord_ikke_andet_end_et_hickup

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework