Mens vi i Danmark stiller pullerter op foran Amalienborg , så går man anderledes til stålet i Sverige, hvor sabotage af struktur og elsystemer tilsyneladende er mere aktuelt end her.

 

De resterende 3 store svenske atomkraftværker , der leverer over 40 procent af landets elektricitet er som verden ændrer sig kommet ind i selskabet af mulige sabotage mål. Det drejer sig om Ringhals ved Gøteborg ,Forsmark ved Uppsalla og Oskarshamn i det østlige Sydsverige. Hvert værk består af flere atomreaktorer , der kan køre parallelt eller enkeltvis.

 

I Danmark får vi strøm fra Ringhals og Oskarshamn via kabler over Kattegat og Øresund.

Det fjerde atomkraftværk , Barsebäck er som bekendt lukket og under afvikling.

 

Sikkerhed gør det nu ikke altid alene. Også selvom man gør sig umage.

Da den sidste store reaktor blev ombygget og topsikret for få år tilbage med dobbelt hegn, bevæbnet patrulje, lyskastere , vandgrave og meget mere gik det alligevel galt.

 

Atomkraftværket blev kølet af vand fra Østersøen via lange nedgravede piplines.

Det varme vand må have tiltrukket fisk , for pludselig svømmede en stor sæl rundt om reaktorblokken. Og kunne en sæl komme uantastet ind, så kunne en frømand det nok også.

Man havde glemt at sikre kølevands kanalerne.

 

Nu skal de andre atomkraftværker også leve op til et højt sikkerheds niveau. Så må man håbe der ikke er sæler i Kattegat. For plankeværksklatrere vælger nok altid det svageste led.

 

I andre lande med atomkraftreaktorer har man stærkt bevæbnede korps der hele tiden passer på.

I Tyskland er de ligesågodt udrustede som forbundsværnet.

Og vi hører sjældent om hændelser hverken i USA, Tyskland ,Frankrig eller Rusland , så sikkerheden må være meget høj. Og nu er turen så kommet til Sverige.

 

Det er godt , at vindmøller er så fredelige, trods alt.

 

https://www.nyteknik.se/energi/karnkraftverk-maste-uppdatera-sin-hotanalys-6965565

 

Ian

 

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework