Det er ikke bare i Danmark der udspredes falsk viden om VE , det er et globalt fænomen.

Er solpaneler bedre end små vindmøller ? Er der ingen vedligehold på solpaneler ? Indtjener vindmøller aldrig den energi som de livslangt producerer ? Koster service langt mere end end en mølle kan kaste af sig ? o.s.v.

 

I en række lande er der folk der står frem som eksperter ved alle mulige givne lejligheder og hver for sig fortæller de om VE anlæggenes fortræffeligheder og mange problemer. Uheldigvis har mange af de "eksperter" aldrig selv ejet eller drevet et VE anlæg. Det hele kommer fra "hvad de har hørt". Dokumentation bliver de sjældent spurgt om.

 

Solpaneler er ikke vedligeholdelsesfri. I sommerhalvåret dækkes de ofte af støv og slam. Og om vinteren af sne og slud. Alt efter hvilket land vi nu er i.

De skal altså spules med jævne mellemrum. Alternativt falder ydelsen og dermed funktionen.

Bagpå er der elektriske forbindelser , der skal eftersees. Og på heliostater er der gearmotorer , som følger solen og tilter fladen , der jævnligt skal justeres og smøres.

I Danmark bruger vi ikke så meget heliostater på grund af den nordlige placering på jordkuglen.

 

Små vindmøller , der kan yde op mod 500 kWh per kvadratmeter bestrøget areal tillægges ikke effekt. Og prisen på anlæggene overdrives ofte.

Men sagen er , at med små anlæg kan man også bruge lettere og billigere konstruktioner.

Så både tårn og fundament kan bygges for små penge.

Problemet kommer , hvis man vil nettilslutte via en inverter. For det er ikke billigt. Men mange små møller er "stand alone" anlæg, der oplader et batteri . Hvorfra man kan omforme energien til uafhængig brugstrøm.

 

En video fra USA viser lidt af problematikken

 

https://www.youtube.com/watch?v=7v2JcXYDLpo

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework