New Zealand

Aalborg Forsyning har sendt deres store geotermiprojekt i udbud.

Her gik vi og troede at Mærsk havde fået ordren på etablering af geotermisk fjernvarme system ved Nordjyllands Værket , hvor firmaet skulle stå for efterforskning , etablering og drift af Aalborgs nye geotermiske projekt. Men uenighed mellem parterne har nu fået Aalborg Fjernvarme til at sende projektet i licitation.

Nu er planerne for et turnkey projekt så ude i offentligheden. Hvor man forestiller sig 10 geotermiske anlæg på hver 10 MW. Så den samlede kapacitet opstrammes til 100 MW.

 

Efter den model vil Aalborg Fjernvarme selv stå for den daglige drift , når anlægget er bygget. Og det koblede derfor Mærsk af en mulig årlig indtægt .

Hvem der så vil risikere efterforskning og nybygning af geotermien er ikke på plads nu.

 

Og det er også et spørgsmål om andre har de økonomiske muskler til efterforskning og etablering.

 

Hvis det bliver en succes vil der blive åbnet op for ny viden og teknisk udvikling. Alternativt kender vi jo historien fra Kvols, hvor man stoppede det hele i 11te time. Og lod fjernvarmeforbrugerne stå med aben.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/672666/aalborg_sender_geotermi_for_en_milliard_i_udbud?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

https://m.energiwatch.dk/article/11565492

 

https://www.dr.dk/nyheder/penge/ap-moeller-klar-med-milliarder-varmt-vand-fra-undergrunden-skal-levere-nyt

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework