Grøn energi med vindmøller i Favrskov kommune driver Don Quijote syndromet frem.

En gruppe borgere i Hallendrup ønsker at udskifte 3 gamle vindmøller med nye og større afløsere, men det har tilsyneladende ophidset lokalt, hvor projektet kritiseres verbalt.

 

Ideen fra projektudvikleren Wind Estate A/S med opstilling af 6 stk 150 meter høje moderne vindmøller falder åbenbart ikke i god jord. Specielt naboer til projektet ønsker ikke at anlæggene opstilles der.

 

Byrådet har nu fået kolde fødder og foreslår 3 nye større møller på de gamle placeringer.

Kommunens klimaplan (grøn kommune) , der skulle forsyne 20.000 husstande kommer derfor under tryk , da 3 store møller ikke vil kunne levere den nødvendige kapacitet.

 

Det man glemmer at de store møller roterer meget langsommere end de gamle, så et argument om forøget vindtryk er sort tale og misvisende. Alle møllevinger kører nemlig med den samme tiphastighed uanset længde. Så korte vinger drejer hurtigt mens lange vinger drejer langsomt.

Mange megavindmøller roterer helt ned til 6 omdrejninger i minuttet ,med de ældre typer der roterer med 60 omdrejninger i minuttet. En væsentlig anden svagere støj fra de store anlæg.

 

De nye havmøller når op i 240 meters højde og yder meget mere, så i stedet burde man gå yderligere op i stedet for kun 150 meter til øverste vingetip.

 

Det er dårlig lokalpolitik at man ikke kan opstille det bedste og største med det samme. Og så i et antal der styrer mod en grøn fremtid med elbiler , varmepumper, elvarme og væsentlig øget forbrug. Vindmøller dækker trods alt kun 6 procent af det totale energiforbrug i landet. Så der kræves betydelig opstramning af udviklingen.

 

Se også:

 

https://jyllands-posten.dk/aarhus/meninger/breve/ECE11557013/seks-vindmoeller-i-hallendrup-er-for-mange/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework