De kraftigt svingende problemer i en stabil eldistribution ser nu ud til at kunne løses via elmåleren.

Hidtil har man bl.a. i Fredericia løbende styret spændingen i Jylland udfra indtelefonerede oplysninger , med nogen forsinkelse.

 

Nu påviser en ingeniørstuderende (Ph.d) Muhammed Seifu Kemal på Instrtut for Elektriske Systemer , at man kan bruge de nye Kamstrup elektroniske målere til at få et løbende billede af hele elnettet. Idet de p.t sender information om forbrug 4 gange i døgnet , men derudover kunne aktiveres til lynhurtige målinger.

 

Problemet var hvis alle målerne blev aktiveret hele tiden, men man påviser at punktvise opdateringer på særligt belastede lokaliteter vil være nok .

Det drejer sig om målere op af vindmølleparker og solcelleparker plus forbruger langt ude på de tyndere linier, der først registrerer ulemperne.

 

Og med mange nye private solcelleanlæg , elbiler der skal oplades og varmepumper der kobler ind og ud vil der være mange uregelmæssige svingninger.

 

Det nye projekt der sker i samarbejde med AAU ( Aalborg Universitet ) og Thy-Mors Energi med flere , hedder "RemoteGRID". Og vil gøre det muligt at sammenkøre fremtidens elforbrug og elproduktion mellem elværk, vejr og vind , og brugere.

 

Se også

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/672016/ny_forskning_eksisterende_elmalere_stabiliserer_elnettet

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework