Svenske naturmyndigheder kritiserer kraftigt nye havmølleparker i danske farvande.

I følge Jyllands Posten er det svenske Naturvårdsværket tilsyneladende meget utilfredse med placering af 2 nye kystnære vindmølleparker i De indre danske Farvande.

Hvor man gør opmærksom på edderfugle og fløjlsænders vinteropholdspladser bliver belastet i den grad at fuglene trues af udryddelse.

 

Det drejer sig om Jammerland Bugt syd for Kalundborg og området omkring Omø. Hvor der nu påtænkes at etableres nye kystnære havvindmølleparker. Det hele i det i forvejen kraftigt besejlede Storebælt. Så vindmøllemodstanderne trækker nu "det ornitologiske kort" og håber den nye energiminister hopper på limpinden.

 

Fløjlsænder holder for den sags skyld til fra Aarhusbugten over Samsø til Storebælt. Og Edderfugle opholder sig flere steder lige fra Skagerak til Bornholm i vinterhalvåret. Alt efter hvor hårdt det hele fryser til eller ikke.

Så en hviklensomhelst dansk lokalitet vil kunne komme i spil.

 

At truede fugle nu vil blive dræbt af roterende vinger fortæller at vi er midt i agurketiden.

 

Nu er ideen med kystnære havvindmølleparker (under den blå regering) næppe planlagt for at tilgodese vindmølleudbygningen. Og stor kritik af vindmøller er jo heller ikke udeblevet.

Så det undrer heller ikke, at de resterende kystnære lokaliteter vil komme stærkt negativt søgelys. At man så har mobiliseret svenske statsfinansierede miljøorganisationer er trods alt nyt.

 

Se også:

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11530527/Sverige-advarer-mod-danske-kystn%C3%A6re-havvindm%C3%B8ller/

 

https://da.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B8jlsand

 

https://da.wikipedia.org/wiki/Edderfugl

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework