Teslas nye Megapack projekt åbner nu store muligheder for den vedvarende energi.

Tesla der i dag er førende indenfor eldrevne biler udvikler fortsat bedre og bedre batterier. Specielt indenfor litium-ion genren, hvor batterier i mange størrelser nu er blevet en mulighed.

 

Det er jo ingen hemmelighed, at VE genereret elektricitet tit og ofte er i overskud på de forkerte tidspunkter i døgnet. Så lidt lager kapacitet der kunne udglatte døgnforbruget kunne gøre mange større anlæg langt mere rentable og brugervenlige.

 

Husstandsmøller og solpaneler fik for får år siden mulighed for at installere powerwall i udhuse og garage, hvor batterierne kunne flytte dagens produktion til aftenens store forbrug.

 

I Australien kom Tesla ind i et samarbejde med det lokale elværk i New South Wales i forbindelse med en nybygget vindmøllepark. Da så elnettet pludselig gik ned undrede mange sig over, at strømmen hurtigt kom tilbage. Det kom fra vindmølleparken og Teslas nybyggede nødstrøms anlæg. Som selv koblede ind , da det hele gik ud.

Nu har det australske elværk betilt flere store back-up anlæg efter succeen.

 

Og Tesla kompagniet set lyset og tilbyder andre tilsvarende Megapack løsninger.

Med Megapack indkoblet bliver der tid til at starte andre nødstrømsanlæg op.

 

Nu bor vi jo ikke i en jordskælvszone eller har andre net-vanskeligheder, men det er der mange rundt omkring der har . Vi derimod kan bruge Megapack til at opsamle VE fra dagtimer til aftentimerne.

 

Se også:

https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/verdens-stoerste-batteri-kan-forsyne-storby-med-stroem-i-seks-timer

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework